Сублимацията. Печат с много възможности.

Сублимацията е чудесен вариант за запазване на вашите незабравими моменти от сватби, семейни тържества и фирмени събития. Също така сублимацията намира приложение при печат на различни рекламни продукти.

Какво е сублимация?

В принтер с пиезо-глава се зареждат специални сублимационни мастила. Отпечатва се огледално върху специална сублимационна хартия, която пренася изображението към предмета чрез нагряване с термопреса за определено време и температура в зависимост от изделието. При този процес мастилата се изпаряват (сублимират) и се свързват молекулярно с продукта – така изображението не е на повърхността, а вътре в самия слой. Продуктите за сублимация трябва да са от текстил със съдържание на полиестер или предварително нанесен слой върху заготовките, подходящи за персонализирани подаръци, сувенири, корпоративна реклама и др.

Какво е предимството на сублимационния печат?

Всички важни поводи и скъпи спомени ще бъдат запазени за дълго.
Има голямо разнообразие от продукти с различни форми, размери и приложение, а цветовете не се променят с годините. Сублимационният печат се характеризира с изключителна здравина и устойчивост.
Печат върху различни материали – дърво, керамика, стъкло, метал, текстил и др.

Важени ли са принтера, хартията и мастилата?

На пазара има различни принтери и консумативи, резултатите обаче не са еднакви.
Ние избрахме за нашата работа SAWGRASS Virtuoso SG800 (A3) - специално създадена за сублимация система - машина, мастила и хартия.
Висококачествените SubliJet-HD гел-мастила гарантират постоянно високи резултати, изключително добра покривност, ярки и наситени цветове и плътно черно. В комбинация с Power Driver софтуер, които изключително точно управлява цветовете за получаване на верни тонални изображения, крайният резултат е зашеметяващ.

Приложения:

Със сублимация може да се печата върху много продукти - чаши, фотопанели, шалчета, рамки, орнаменти. Chromaluxe и Unisub за печат на семейни снимки. Също така кейсове, тениски, плакети, възглавнички, ключодържатели, пъзели, сватбени покани и сувенири.

Ако тази статия Ви е харесала и вече имате идеи за подарък на свой близък или за рекламен продукт, можете да ни пишете на имейл: office@gomedia.bg
Ценова листа за сублимационен печат виж тук.
За повече информация тел: 0876111152

Comments are closed.