Видео продукция

Процесът на създаване на видео материал от момента на зараждане на идеята написване на сценария, съставяне на сториборд, видео заснемане на различните сцени и събития, през създаване на различни истории, пост продукция, като видео редактиране, звукова обработка, субтитри и ефекти до завършеният филм или клип се нарича видео продукция.
В последно време видео продуктите навлизат все по-често в нашето ежедневие. Можем да ги видим по телевизията, киното, мобилните телефони, рекламните дисплеи, Интернет и други среди.

Видео продукцията можем да използваме за различни цели – за реклама, за налагане на марката, за насърчаване на клиентите ви да използват вашите продукти или услуги, за представяне на бизнеса ви, за предоставяне на информация и какво ли още не.

Ако ви предстои да създавате видео клип или филм, ето някои неща, които трябва да знаете:

Видео филмите и клиповете създават преживявания. Те се възприемат по изключително лесен начин и информацията в тях е бързо смилаема. Повечето потребители на видео продукти дори не подозират колко хора и техника стоят зад създаването на една продукция. За тях остава единствено удоволствието от приятната емоция.

Екипът на Go Media предлага професионално заснемане и изпълнение на видео продукция според нуждите, желанията и бюджета на клиента.

Има няколко основни въпроса които вълнуват клиентите, а те са:

Колко струва изработването на видео клип или филм?

Това е основен въпрос, който разбираемо вълнува всеки клиент, когато планира да поръча изработването на видео телевизионна реклама, музикален клип или корпоративно видео.
На този въпрос няма как да се отговор, защото всеки проект е с индивидуални параметри, различна сложност и изисквания и е нереално да ви кажем колко ще струва нещо, без да знаем какво точно искате от нас.

Ето какво е необходимо да знаете относно заданието си за видео продукция, когато ни изпращате запитване:

1. Имате ли сценарий – как ще изглежда видеото и какво ще се случва в него?

Опишете подробно вашата концепция за видео продукцията. Не е необходимо да сте експерти в производството на видео. Достатъчно е да ни разкажете за идеята си и ние ще ви помогнем да я развием по най-подходящия начин за нейната реализация. Ако нямате сценарий, нашият екип ще разработи един прекрасен сценарии и послание, което ще носи вашето видео.

1. Каква продължителност ще е филма / клипа?

Дължината има значение. При видео реклама, дължината обикновено е между 30 секунди и 1 минута. Музикалните видео клипове са между 3 и 6 минути. Корпоративното видео е около 3 минутни.

2. Кои ще са участниците?

Вие ли ще осигурите актьорите и рекламните лица или искате ние да наемем такива?

3. Къде ще се проведат снимките?

Локацията, на която ще се заснеме продукцията е от голямо значение и е определяща за бюджета. Ние можем да ви помогнем в избора.

4. Ще има ли авторска музика и/или глас зад кадър?

Имайте предвид, че е необходимо да се закупят авторските права за използване на авторска музика във видео съдържанието. Гласове, които озвучават се записват отделно в аудио студио и се таксуват допълнително.

5. Какъв е срок за изработването на видеото?

Той обичайно зависи от сложността на проекта, локацията, участниците и затова е препоръчително да предвидите повече време. Ние ще организираме процеса в най-кратки срокове, но трябва да знаете, че продукциите включват множество етапи, процеси и екипи.

Ако имаме яснота по тези точки или поне по част от тях, ще можем да определим сложността на проекта, необходимата техника и екипи за неговата реализация. Да калкулираме цена и да определим срок за изработка.

Свържете се с нас още сега, за да обсъдим вашия проект за видео продукция.

Comments are closed.