Реклама на Heineken 00

Как се роди рекламната снимка на бира Heineken 00.

Заснемането на продукти и тяхното използване за различни рекламни приложения е толкова необходимо за бизнеса, колкото горивото за да върви вашият автомобил.
Различните продукти изискват различни подходи, но сега ще ви запознаем конкретно как става магията при заснемане на бутилка и по-конкретно бутилката на Heineken - фото сесия и пост продукция.

Първата стъпка е да се избере среда в която да бъде поставена тя. Ние се спряхме на черен фон, за да може да контрастира и да бъде по-отчетлива. Следващият важен момент е да се избере подходящото осветление и обектив. Когато бяхме готови, поставихме камерата на статива и направихме първите кадри, които ни дадоха рисунъка на бутилката. Нещата никога не се получават от първия път, но след корекции на позицията на софт-боксовете и тяхната светлина получихме и първите добри кадри. Резултатът бе добър, но не представяше завършеният вид на продукта.

За да получим това, от което се нуждаехме, следвайки първоначалният план, трябваше да направим допълнителна снимка, която да покаже самият продукт, а именно бирата. За втората фотография използвахме задно осветление през дифузьор, което представи в пълния и блясък прекрасната пенлива течност.

След избора на двата най-добри кадъра и обединяването им във Photoshop започнахме ретуш за премахване на дефектите от етикета и нежелани обекти от пречупването на светлината. Когато завършихме обработката и коригирахме цветовете, пристъпихме към тифеца (отделянето на бутилката от фона).

И накрая след поставянето на новият фон и светлинните ефекти във Photoshop се роди тази прекрасна снимка на бира Heineken 00, която ще започне дългият си път по каталози, рекламни плакати, билбордове, Интернет приложения и други рекламни продукти.

Ако имате нужда от рекламна продуктова фотография ни потърсете на тел.: 0876111152.

Comments are closed.